Stalen trap laten maken

Stalen trap laten maken

Waar moet u aan denken als u een stalen trap wilt laten maken? Een stalen trap biedt vele voordelen ten opzichte van een houten trap. Maar wat zijn de gemiddelde kosten en wat komt er kijken bij het maken van een stalen trap? Welk materiaal gebruik je en hoe gaat een dergelijk proces in zijn werk? We gaan hier per onderdeel op in.

Soorten stalen trappen 

Er zijn verschillende soorten stalen trappen. Ieder soort heeft zo zijn eigen materiaal en voordelen. We bespreken hier een aantal mogelijkheden.

RVS trap

Een RVS-trap is gemaakt van roestvrij staal. Voordeel is dat het een luxe uitstraling geeft. Tegelijk is het goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Vaak worden trappen gemaakt in combinatie met RVS leuningen en knieregels of glazen balustraden en eiken houten treden. Deze representatieve trappen worden in de entree van kantoorpanden als blikvangers geplaatst.

Stalen trap

Het is ook mogelijk voor een stalen trap te kiezen. Deze heeft vaak een chique uitstraling. Meestal wordt een stalen trap ook in combinatie gemaakt met houten treden. Stalen trappen geven wel iets meer rillingen en zijn duurder dan bijvoorbeeld houten trappen.

Stalen steektrap

Steektrappen kenmerken zich door een eenvoudige bouw. Vaak wordt het gebruikt om een simpele trap te maken in een garage of naar de kantine in een werkplaats, op een plek waar dus weinig ruimte beschikbaar is.

Stalen brandtrap

Een stalen brandtrap moet een snelle uitweg bieden in het geval van calamiteiten. Het moet allereerst een groot gewicht kunnen dragen. De stalen brandtrap is voorzien van antislipteden. Hiermee heeft de gebruiker meer grip op de brandtrap. Dit is extra belangrijk bij het mogelijke vluchten en als de trap buiten wordt geplaatst en glad zou worden door de weersinvloeden.

Stalen kwartstrap

De kwartslagtrap wordt veelal gebruikt met een slag van 90 graden. De kwartstrap kan linksom of rechtsom gemaakt worden. De ‘knik’ kan hoog of laag op de trap zitten. Voordeel is dat het goed te maken is in een woonhuis en dat het past in hoekige kantoren en werkplaatsen. Nadeel is dat het veel maatwerk vraagt en dus over het algemeen wat duurder is. Wij hebben de programma’s om de trap in 3D exact uit te tekenen en de onderdelen cnc op maat te maken

Stalen spiltrap of wenteltrap

Bij de stalen spiltrap of stalen wenteltrap zit de spil in het midden. Daardoor heeft hij niet veel ruimte nodig. Het is daardoor ideaal om deze constructie in een kleine ruimte op te bouwen. Daarbij is het van belang om de wenteltrap stevig te monteren.

Stalen laddertrap maken

Een stalen laddertrap is de meest eenvoudige uitvoering. De stalen laddertrap wordt gebruikt om kleine ophogingen te overbruggen en in de machinebouw om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren aan machines en werktuigen . De constructie kenmerkt zich door een eenvoudig model. Deze ladder trap kan ook in aluminium worden uitgevoerd.

Voordelen stalen trap

De metalen trap kent veel voordelen. Allereerst is het onderhoudsvriendelijk. Het is gemaakt van duurzaam materiaal dat vele tientallen jaren meegaat. Daarbij heeft de stalen trap een chique uitstraling, zoals we hierboven ook beschreven. De stalen trap heeft een stevigere constructie dan hout en is ook brandveiliger. Het past in ieder interieur, van klassiek tot modern. Het is ideaal te combineren met andere materialen als hout en glas.

Het nadeel van stalen trappen is dat het hogere kosten met zich meebrengt. Ook kan het meer lawaai met zich meebrengen.

Onderdelen stalen trap

Een stalen trap heeft meerdere onderdelen. Zo is het bij een stalen trap belangrijk om te kijken naar de trapleuning, de soorten treden en de vorm van de trap. In de afwerking is het goed om te kijken naar de juiste kleur. Meestal wordt het geleverd in een zwarte kleur, maar elke standaard RAL is mogelijk. Voor de conservering kan gekozen worden uit gemenied, thermische verzinkt, verzinkt en gecoat op bijvoorbeeld 2-laags gepoedercoat. Bij RVS trappen kan gekozen worden uit onbehandeld RVS, gebeitst, geslepen, of gepolijst.

Stalen trapleuning maken

Ook een stalen trapleuning is er in verschillende smaken. Zo kan er gekeken worden naar ronde stalen trapleuningen, maar ook naar vierkante of rechthoekige stalen trapleuningen. De ronde stalen leuningen geven een vriendelijker gezicht, terwijl de vierkante stalen leuningen een chiquere uitstraling geven.

Materialen stalen trap

De materialen van een stalen trap zijn doorgaans roestvrijstaal of metaal. Bij het ontwerp kijken we naar uw wensen. Het kan zijn dat u in de materiaalkeuze ook graag een combinatie heeft met hout of glas. Ook de kleur van het materiaal is van belang.

Kosten stalen trap

De kosten van een stalen trap lopen erg uiteen. Dit is afhankelijk van de grootte, het aantal trappen en het materiaal dat wordt gebruikt. 

Proces stalen trap

Bij het proces van een stalen trap brengen we allereerst al uw wensen in kaart. Wat is voor u belangrijk en wat zijn uw uitgangspunten. Aan de hand daarvan maken wij een voorlopig ontwerp met een prijsopgave. In onderling overleg kunnen we besluiten om materialen toe te voegen of te wijzigen.

Stalen trappen bij Van Laar Metaal

Wil je meer info? Bekijk onze mogelijkheden op onze speciale productpagina en vraag snel een offerte aan. Klik hier voor meer informatie.

Traptrede op maat bestellen?

Vul hier uw aanvraag in!